Malmös äldsta stenhuggeri

Varmt välkommen till Wallin & Persson Stenhuggeri AB, faktiskt Malmös allra äldsta stenhuggeri och grundat redan 1917 under namnet ”Bröderna Gullbergs Stenindustri”. Företaget drivs idag av de tre delägarna; Anders Wallin, Daniel Nordin och Pierre Gardebrand.

Anders far, Harald Wallin, köpte både företaget och fastigheten 1970. Då blev också en av hans anställda, Leif Persson, delägare och namnet på företaget ändrades. Anders är mer eller mindre uppväxt på stenhuggeriet och började arbeta heltid här 1984.

Daniel började jobba extra på företaget 1993 . Idag är han den som ansvarar för den dagliga driften och den som oftast svarar i telefon när du ringer. Pierre har varit aktiv i företaget sedan 2014, och är den som gör nästan alla dekorer till gravstenar.

2015 blev Daniel och Pierre delägare i stenhuggeriet eftersom förra delägaren Leif Persson gick i pension. Namnet på företaget är fortfarande Wallin & Persson, men vi arbetar numera också under namnet WP Sten.

Vi är stolta över det hantverkskunnande vi besitter på företaget, och att vi själva fortfarande tillverkar en stor del av de gravstenar vi säljer i vår egen verkstad. Det kombinerat med vår breda erfarenhet av olika texter och dekorationer gör oss till en av de mest kompetenta stenhuggerierna i regionen.

Som kund hos Wallin & Persson pratar du direkt med stenhuggaren som sedan tillverkar din gravsten, utan mellanhänder och utan risk för missförstånd. Stenhuggaren som vet vad som går att göra, känner materialet och har yrkeskunnandet att förverkliga dina önskemål.

Välkommen att titta själv i vår stora utställning på Emilstorpsgatan 3 i Malmö. Vill du ringa först eller har frågor är telefonnumret 040-94 33 11.

När du besöker oss får du råd vad som passar på din gravplats, och du får ett ärligt pris direkt – ett pris som vi sedan står för, utan dolda tillägg!

Vi är stolta över att vi fortfarande själva tillverkar merparten av de gravstenar vi säljer.

Anders Wallin

Stenhuggare

Välkommen till vår stora utställning i Malmö!

Har du några frågor är du välkommen att ringa oss!