Former

Hos oss kan du få din gravsten precis som du vill!
 

Den gravsten du vill ha kan i princip få vilken form som helst. Vi brukar säga att den gravsten du kan rita på papper kan vi också tillverka. I stort sett alla gravstenar vi säljer är unika och tillverkade/anpassade individuellt efter önskemål.

I vårt bibliotek över olika modeller av gravstenar kan du välja mellan mer än femhundra olika former, men oftast utgår man från ett antal olika grundformer som sedan går att variera i oändlighet.

Tänk på att alla kyrkogårdar kan ha egna bestämmelser för vilka former och storlekar på gravstenar man godkänner. Den kontakten sköter vi för din räkning och det ingår alltid i vårt pris. Oftast kan vi ge dig ett besked direkt när du besöker vår utställning eftersom vi har goda kontakter med alla kyrkogårdar i regionen.

Vad du ska tänka på när du väljer form på gravsten är att den ska passa på gravplatsen, inte bara storleksmässigt utan också rent estetisk. Ta gärna också hänsyn till omgivande gravplatser, så att helheten blir harmonisk. Vi har stor erfarenhet och kan råda dig i dessa beslut.

Nedan ser du ett urval av de former vi har i vårt bibliotek. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Välkommen att titta själv i vår stora utställning!
Vi finns på Emilstorpsgatan 3 i Malmö.
Ring oss gärna på 040-94 33 11 om du  har frågor.

I stort sett alla gravstenar vi säljer är unika och tillverkade individuellt efter önskemål.

Anders Wallin

Stenhuggare

Ett urval av våra former: