Dekorationer

Texten på din gravsten kan kompletteras med en eller flera dekorationer, och precis som texter kan dekorationer varieras genom att ha den monterad på stenen eller försänkt alternativt upphöjd. Möjligheterna är i stort sett oändliga, och vi har genom åren hjälpt våra kunder med dekorationer av alla slag.

I vårt bibliotek har vi över 2.000 symboler att välja mellan, och dessa kan anpassas efter eget tycke och smak. Hittar du trots allt inte vad du söker i vårt bibliotek kan vi specialtillverka dekorationen efter dina instruktioner. Ta då med en bild när du besöker oss, så kan vi direkt ge dig besked vilka lösningar som är möjliga.

Vi kan till och med överföra foton till en gravsten. Oftast gör man då fotot i någon form av keramik men det finns också möjlighet att lasergravera direkt på gravstenen, men då endast på svart sten.

Tänk på att alla kyrkogårdar kan ha egna bestämmelser för vilka symboler/dekorationer man godkänner på gravstenar. Den kontakten sköter vi för din räkning och det ingår alltid i vårt pris. Oftast kan vi ge dig ett besked direkt när du besöker vår utställning eftersom vi har goda kontakter med alla kyrkogårdar i regionen.

Alla dekorationer fungerar lika bra på olika stenmaterial och former på gravstenar men olika färger kan ha olika lång hållbarhet och vara olika känsliga mot väder och vind. Allra känsligast är dekorationer belagd med bladguld.

Nedan ser du ett urval av de dekorationer vi har i vårt bibliotek. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

Välkommen att titta själv i vår stora utställning!
Vi finns på Emilstorpsgatan 3 i Malmö.
Ring oss gärna på 040-94 33 11 om du har frågor.

Vi har över 2000 olika symboler och dekorationer att välja mellan. Vi kan också tillverka efter önskemål, t.ex foton eller teckningar.

Pierre Gardebrand

Stenhuggare

Ett urval av våra dekorationer:

Välkommen till vår stora utställning i Malmö!

Har du några frågor är du välkommen att ringa oss!